Смяна на езика:

Хемофилия

Хемофилията засяга целия живот на болния, но тя засяга не само него, тя засяга цялото му семейство!

Хемофилията

Хемофилията засяга целия живот на болния, но тя засяга не само него, тя засяга цялото му семейство! Колкото повече се знае в семейството за болестта хемофилия, толкова по добре и по-навреме ще бъде лекувана тя. Науката се развива с такива бързи темпове че това, което преди години ни се струваше научна фантастика днес в някои страни вече е реалност в рутинната практика. Затова е необходимо болният и членовете на семейството му да получават периодично съвременна и действена информация за болестта си и за всички проблеми, които пряко или косвено са свързани с нея.

Много пъти болният от хемофилия знае повече за болестта си, отколкото лекаря неспециалист!

За сега болестта е неизлечима, но може да се овладяват и предотвратяват нейните клинични прояви. Лечението на болестта вече не е само животоспасяващо (това е отминал етап!), то може да подобри качеството, начина на живот на болния чрез предотвратяването на кръвоизливите, намаляването на болките и тежките увреждания на различни органи и дава възможност за нормален начин на живот в училище, на работа или в дома.

Въвеждането на генната терапия в бъдеще би променило изцяло живота и съдбата на болните с тежка форма на хемофилия. Дружеството на болните от хемофилия в България и лекарите, които работят по проблемите на хемофилията имат доброто намерение да издадат серия от брошури в които да дават на достъпен за пациентите и близките им език съвременна информация за разностранните и сложни проблеми на хемофилията, какво е положението в напредналите страни, и какво у нас, какво трябва да се направи и от болните, и от лекарите, и от дружеството, за да се решат не само проблемите на болните от хемофилия, а да се решат проблемите на отделния, конкретния болен!Последни новини

МАНИФЕСТ за Световния ден на Хемофилията

ПРИЗИВ ЗА ДЕЙСТВИЕ за по-добра диагностика, съвременно лечение и по-достъпна социална гр…

Лагер 2012

От 22-юли до 1 август  - комплекс Априлци - Априлци се проведе лагера за деца с хемоф…

Световен ден на Хемофилията

Световен ден на Хемофилията Ежегодно на 17 април отбелязваме Световния ден на хемофилия.…

Галерии
Лагер, 2015
22 - 31 юли - Априлци - летнен лагер за деца с хемофилия
Варна - 10.12.2011
3,4.09.2011 - София
20-30 Юли - Казанлък
Наши Партньори
Copyrights hemo-bg.org 2011 Всички права запазени.. Уеб дизайн от ВИВ Дизайн ООД.